Translate

понедељак, 20. јануар 2014.

LjUBAV JE HRANA


LjUBAV, LjUBAV, LjUBAV.....
Ljubav je nepresušni bistri izvor na kome pesnici hrane svoju inspiraciju.
Ali šta je sa drugim ljudima koji nisu pesnici?
Kako oni da prepoznaju i osvoje ljubav i uživaju u njenim plodovima?
Lako.
Ljubav se prepoznaje na prvi pogled. Pustiš svoje oči da gledaju i srce da obradi te informacije i to je to.
Nećete verovati ali pesnici nikada ne filozofiraju o ljubavi, zato što znaju njenu prefinjeno jednostavnu suštinu. To ih i čini pesnicima.
Ljubavnoj filozofiji su uglavnom skloni ljudi drugih profesija. I dok oni tako filozofiraju šta je važno a šta nevažno, od čega se živi i od čega se ne živi, ljubav dođe, zastane i ode svojim putem jer ona je nezaustavljiva sila koja ne može da čeka, ljubav mora da voli....
Htela sam da pišem šta je to ljubav ali sada sam se predomislila.
 Napisaću šta nije ljubav i ovaj deo je posvećen uglavnom nežnijem polu tj. osobama koje emocije vode kroz život.
Ljubav nije kada te tuče, kada te grdi, kritikuje i omalovažava, podcenjuje i srozava, bez obzira koliko se posle "možda" kaje.
Ljubav nije kada zbog njega plačeš. U ljubavi se plače zbog sreće, ushićenja i zahvalnosti. Ako plačeš zbog tuge, muke i ozlojeđenosti, onda nisi u ljubavi već u muci i nevolji.
U ljubavi se ćuti samo kada vam je u duši toliko lepo da nema potrebe za rečima. Ako u ljubavi ćutite zato što nemate ništa jedno drugom da kažete, onda to nije ljubav, već ravnodušnost tišine.
Ako u ljubavi ne rastete i ne cvetate, onda ste jednostavno na pogrešnom tlu. To ne mora uvek da znači da je tlo loše ali je predviđeno da tu raste neki kaktus ili oskoruša a ne ruža ili jorgovan.
Ljubav ne sputava, ne ograničava, ona neguje, čuva i brani.
Kada partner pokušava da vas menja i oblikuje naspram sebe to nije ljubav već sila i samoživost ali ako uz njegovu podršku otkrijete svoje talente i beskrajne mogućnosti svog karaktera to je najveći dar koji vam može pokloniti.
Jedna statistika me je zapanjila i koliko god razmišljala o tome ne mogu da razumem : najviše nasilja postoji u okviru porodice.
To znači da veliku većinu uglavnom žena i dece najviše opasnosti čeka ne na poslu i školi, ulici, iza nekog mračnog ćoška već u domu u krugu najbližih i najrođenijih.
Zato roditelji, učite svoju decu da je ljubav najvažnija. Ljubav je hrana. Mnogi će samouvereno reći :"Novac je hrana !"
Ne, nije !
LjUBAV JE HRANA !

Ana San Snova Milinović

Нема коментара:

Постави коментар